Idealne restauracyjne menu dziecięce
2019-04-08
Już 23 kwietnia zapraszamy Was na premierę naszej nowej karty dziecięcej.
W stworzeniu wyjątkowych smaków pomogli nam nasi najmłodsi goście – w końcu kto, jak nie dzieci, mógłby nam w tej kwestii doradzić?
Zakończyła się roczna akcja "Idealne restauracyjne menu dziecięce" organizowana przez Art Hotel. Zwieńczeniem przedsięwzięcia były warsztaty, podczas których powstały pyszne potrawy przygotowane przez małych kucharzy. Ich kulinarne zmagania wspierał szef kuchni Art Restauracji – Grzegorz Pomietło i ekspertka kuchni roślinnej – Katarzyna Gubała.
- "Od początku zależało nam na rzetelnym przebadaniu dziecięcych gustów, bo są one dla nas ważne i miarodajne. Od tego uzależnialiśmy konstrukcję dziecięcego menu"- mówi Anna Wałęsa, specjalista ds. sprzedaży i marketingu w Art Hotelu.
W pierwszym etapie projektu zaproszono dzieci z różnych środowisk, w tym uczniów okolicznych szkół; dzieci blogerów, dziennikarzy i klientów restauracji. Dzieci wypełniały ankiety wybierając swoje ulubione dania.
Kolejnym etapem były warsztaty kulinarne, podczas których dzieci przygotowywały dania:
- spaghetti,
- burgery,
- zupę pomidorową,
- naleśniki,
- frytki z batatów i marchewki.
W tym czasie rodzice małych kucharzy wzięli udział w wykładach prowadzonych przez specjalistów od zdrowej kuchni i dietetyki. Efektem akcji jest menu dziecięce, które startuje już 23 kwietnia. - "Liczymy, że inne restauracje pójdą za naszym przykładem i wprowadzą do swoich kart zdrowszą opcję dań dla najmłodszych swoich gości. Zamiast niezdrowych frytek przestawią się na alternatywę w postaci pieczonych warzyw sezonowych: marchewki, pietruszki, selera, buraków, topinamburu, dyni i batatów". - podsumowuje Anna Wałęsa.
- Zadzwoń: 71 78 77 102 lub napisz rezerwacja@arthotel.pl